iPhone X Apple için tam bir hayal kırıklığı oldu

Share

Apple’ın büyük umutlarla çıkardığı 10. yıl iPhone’u iPhone X hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Firma istediği rakamlara bir türlü ulaşamıyor.

Geçtiğimiz aylarda satışa çıkan ve ‘çentikli ekran’ teknolojisiyle çok konuşulan iPhone X, son dönemde yaşadığı sorunlarla gündemde.

İlk olarak telefonun üretim sorunu ortaya çıkmıştı. FaceID sisteminde kullanılan özel kameralar nedeniyle üretim problemi yaşayan telefon, istenilen miktarlarda üretilemiyordu.

Apple, bu sorunu kameraları üreten firmalara büyük oranlarda yatırım yaparak çözdü.

Ancak, firma bu kez de satış sorunlarıyla karşılaşmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda beklenen satış rakamlarına ulaşamayan Amerikan teknoloji devi, 10. yıl özel telefonunun üretim kapasitesini düşürme kararı almıştı.

3 ayda 50 milyon üretim yapmayı planlayan firma, yaşanan sorunlar nedeniyle bu hedefini 30 milyona indirmek zorunda kaldı.

Bir türlü istediği rakamlara ulaşamayan firmanın üretimi yarı yarıya düşürmesi büyük sansasyon yarattı.

Apple, tatil döneminden faydalanarak satışlarını arttırmak istedi ve önemli indirimler yaptık. Ancak, yapılan indirimlere rağmen satışlar artmadı.

Amerika başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan satış sorunun temel kaynağı ise ürünün fiyatı olarak görülüyor.

999 dolarlık iPhone X fiyatı dünya genelinde firmanın sorun yaşamasına neden olmuş gibi görünüyor. Telefon Türkiye’de ise 6000 liranın üzerinde bir fiyata satılmaya çalışılıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...