Formula 1’de artık grid kızları kullanılmayacak

Share

Formula 1 yöneticileri, sporun uzun süredir sürdürülen geleneklerinden biri olan grid kızlarını, 2018 itibariyle artık kullanmayacaklarını açıkladı.

Grid kızlarının kaldırılmasına dair karar, Liberty Media’nın yenilikleri kapsamında yapılacak ve bu karar sadece F1 için değil Formula 2 ve GP3 için de geçerli olacak.

F1 ticari şefi Sean Bratches, grid kızlarını kullanmanın spora Liberty’nin istediği gibi bir imaj vermediğini söyledi.

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Bratches: “Geçtiğimiz yıl içerisinde sporu istediğimiz yere getirebilmek için geliştirmeyi düşündüğümüzü pek çok alana baktık.”

“Grid kızları uzun yıllardır F1’de olan geleneklerden biri olsa da artık bu durumun istediğimiz marka değerleriyle uyuşmadığını ve günümüz toplum kurallarına uymadığını düşünüyoruz.”

“Bu uygulamanın F1 ve F1 fanları için uygun veya alakalı olduğunu düşünmüyoruz.”

F1, kadınların sporda kullanılmasını kaldıran tek spor değil. Geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık Profesyonel Dart Topluluğu da bu yönde bir karar almıştı.

Bu karara bazı oyuncular itiraz etmiş ve fanlar tarafından kararın geri çekilmesi için 30.000’den fazla imza toplamayı başaran bir kampanya başlatılmıştı.

Avrupalı diğer dart yetkilileri ise bu konudaki geleneği devam ettireceklerini, Birleşik Krallık’ta alınan karara benzer bir karar vermeyeceklerini belirttiler.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...