Melek Mosso ve müzik tutkusu

Share

Melek Mosso’ya Youtube’da bir videoda rastladık. Sokakta hem şarkı söylüyor hem yan flüt çalıyordu. Sokakta, vapurda, sahnede, evde; nerede olursa olsun şarkı söyleyerek insanları gülümsetmeyi başarıyor. Gelin; müzik tutkusunu ondan dinleyelim.

Anneden Çocuğa…
“Çocukluğum annemin türküleriyle geçti. Onun söylediği ve televizyonda duyduğum her şeyi ezberliyordum. Dokuz yaşında bağlama kursuna gitmeye başladım. Müzikle ciddi anlamda ilk o zaman yüz yüze geldim. Bağlamanın yanı sıra, türkü korosuna ve solfej derslerine de katıldım. Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmamla da, yan flüt eğitimim başlamış oldu.”

Sokağın Ruhu
“Sokak, samimiyetiyle ve değişken oluşuyla kendimi sürekli akan bir nehirdeymişim gibi hissetmemi sağlıyor. Pek çok farklı insanı bir araya getirebiliyorum ve günün koşuşturmasında bir ara vermelerini sağlıyorum.”

İnsanlar Nasıl Davranıyor?
“Sokak sanatçılığının en sevdiğim yanı insanları gözlemlemek. Zaman içerisinde kimin mutlu, kimin mutsuz olduğunu tek bakışta anlar hale geliyorsunuz. Bazı insanlar para atmak istemediği için uzak ve soğuk davranıyor ama yüzümdeki kocaman gülümsemeyi görünce onlar da yaklaşıyor. Video çeken ya da konuşmak isteyenler de yaydığımız enerjiyi yakalayanlar oluyor genelde.”

Melek Mosso Tarzı
“Eski şarkıları çok seviyorum, içimde geleneksel bir taraf var. Bestelerimde etnik ve arabesk melodiler de, Batı sound’lu temalar da var. İlerleyen zamanda nereye evrilirim bilemiyorum ama şimdilik alternatif pop yapıyorum diyebilirim.”

melek mosso fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

Aysel’le Tanışın
“Yarattığım ‘Aysel’ karakteri benim çok daha deli ve özgür tarafımı yansıtıyor. ‘Ah be Aysel’ başlığı altında edebi kaygı duymadan yazdığım şarkılar bulunuyor. Toplumun takılıp kaldığı kavramlara ağırlık veriyorum. Evde kadın kadına oturup sohbet eder gibi söylüyorum. ”

Youtube: Melek Mosso

Yeni Yıl Yeni Şarkılar…
“2018 sonunda bir albüm düşünüyoruz ama öncesinde bu ay bir şarkı ve klip gelecek. Şarkılar bana ait. Hüzün ve neşenin Melek usulü harmanlanmış halini dinleyeceksiniz.”

Kimlik Kartı
Doğum yeri ve tarihi: Kayseri, 11 Kasım 1988 Burcu: Akrep Eğitimi: Adnan Menderes Üniversitesi, Müzik Öğretmenliği bölümü mezunu.

Cosmopolitan / LARA AKYEL / FOTOĞRAF: VEDAT ÖZER

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...