Steve Wozniak: iPhone X, Apple’ın vizyonuna aykırı bir cihaz

Share

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, iPhone X ile ilgili hayal kırıklığı yaşadığını belirterek yeni iPhone’un Apple’ın vizyonuna aykırı bir cihaz olduğunu açıkladı.

Steve Wozniak, geçtiğimiz ay Tim Cook tarafından kendisine gönderilen iPhone X’u kullanmaya başladıktan sonra cihaz ile ilgili görüşlerini paylaşmaya başladı. Wozniak, Apple’ın yeni telefonu ile ilgili hayal kırıklıklarını Nordic Business Forum’a anlattı.

iPhone 8’den önceki nesil telefonlara benzediği için memnun olduğunu belirten Wozniak, OLED ekranlı iPhone’u hemen satın almamıştı. O dönemde neden satın almadığı ile ilgili bir açıklama yapmadı. Yeni telefonu Cook kendisine gönderdikten sonra “hoşuma gider” dediği için kullanmaya başladı.

iPhone X

iPhone X’u bir süre kullandıktan sonra eleştirilerine başladı. Wozniak, telefonun güç tuşuna farklı kombinasyonlarla tıkladığınızda farklı işlevler yerine getirdiğini belirtiyor. Ona göre bu durum Apple’ın sezgisel ve basit cihazlar üretme vizyonuna aykırı.

Wozniak, cihazların basit ve anlaşılır olması gerektiğini düşünüyor. iPhone X’da ses düğmelerine farklı kombinasyonlarla basıldığında da farklı işlevlerin yerine getirildiğini, kullanıcıların bunları anlamasının zor olduğunu söylüyor.

Aslında onun bu eleştirileri sadece yeni iPhone’a değil. Tim Cook ile birlikte Apple’ın Steve Jobs felsefesinden uzaklaştığını insanlara anlatmaya çalışıyor. Wozniak’ın zaman zaman bu tarz çıkışları oluyor. Kurucusu olduğu Apple’ın yaşadığı değişimin kötü yönde olduğunu düşündüğü için eleştirilerini çekinmeden yapıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...