iPhone X, gelen arama gecikmesi sorunu ile gündemde

Share

Apple, sınırlı sayıda kullanıcıdan geldiğinin altını çizdiği bir sorunun araştırmasına başladıklarını açıkladı. iPhone X gelen arama gecikmesi kullanıcıların canını sıkmış durumda.

Apple Destek Topluluğu platformunda tartışılan sorundan yüzlerce kullanıcının şikayetçi olduğu görülüyor. Şikayetlere göre, iPhone X ekranı gelen telefon aramalarında 10 saniyeye kadar gecikiyor ve kullanıcıların cevapla tuşuna basmasına engel oluyor.

Arama geldiğinde telefonlar çalsa da kimin aradığını görememek ve saniyelerce cevaplamaya basamamak haliyle kullanıcıların canını oldukça sıkıyor. Bazen sürenin 10 saniyenin bile üzerine çıktığını belirten kullanıcılar bulunuyor. Bu durum birçok aramanın kaçırılmasına da sebep olmakta.

iOS 11.2.5 yazılım güncellemesi ile de çözülmeyen sorun iOS 11.2 ve önceki sürümlerde de kullanıcılara olumsuz bir deneyim yaşatıyor. Bundan etkilenen kullanıcılardan veri toplayan şirket potansiyel yazılımsal veya donanımsal durumları da tespit edecek. Umarız ki en erken güncelleme ile sıkıntı ortadan kalkar.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...