El yapımı eşsiz ağaç pikaplar

Share

Teknoloji müzik dinleme deneyimimizi baş döndürücü bir hızla değiştirdikçe nostaljik eğilimler de o derece artıyor. Dolayısıyla son yıllarda sık sık plak ve kaset konseptli tasarımlar karşımıza çıkıyor. Pek çok müzik tutkunu, ses kalitesinin yüksek olduğu düşüncesiyle de plaklara ve pikaplara yönelebiliyor.

Kendin yap karton pikap Spinbox, Yves Behar’ın akıllı telefonla çalışan taşınabilir pikap tasarımı LOVE, plakların üzerinde gezinerek çalan taşınabilir pikap RokBlok ve plakları havada döndürebilen MAG-LEV Audio bu alanda karşımıza çıkan yenilikçi tasarımlardı.

Joel Scilley’in Audiowood markası altında tasarladığı Barky ise hem tasarım hem de ses açısından tamamen doğal bir müzik dinleme deneyimi vaat ediyor.

Barky’nin gövdesi, dişbudak ağacından alınmış bir kesitten oluşuyor. Ağaç kesitinin tercih edilme nedeni, ağacın yaş halkaları ile plağın üzerindeki çizgilerin tasarım açısından paralellik taşıması. Barky bir ürün olarak her defasında başka bir ağaç kesitiyle yapıldığından her kullanıcı da eşsiz bir pikabın sahibi oluyor.

Parlak bir görünüm için poliüretan kaplama ve balmumu ile cilalanmış.

Plağın üstüne yerleştirildiği cam tabla ve pirinç ayaklar da pikabın doğal görünümüyle uyum içinde. Tasarım, ödüllü pikap kafası (pikap iğnesi) Rega Elys2 ve sürtünmesiz hareket kabiliyetine sahip yüksek kalitede pikap kolu Rega RB330 ile donatılmış. Bu parçalar haricinde pikap tamamen el yapımı ve New Orleans’da üretiliyor.

bigumigu.com / Görsel: Uncrate

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...