iOS 11.3 beta 2, yavaşlayan iPhone’ları hızlandırma seçeneği sunuyor

Share

Apple’dan yavaşlayan iPhone’lar için ilk çözüm geldi. iOS 11.3 beta 2 ile birlikte iPhone pil sağlığı özelliği ve performans yönetimini devre dışı bırakma özelliği sunuldu!

iPhone pil sağlığı özelliği geldi

Apple, iOS 10.2.1’den bu yana iPhone’ları yavaşlatmak için getirdiği performans yönetimi özelliğini devre dışı bırakmak için ilk adımını attı. iOS 11.3 beta 2 ile birlikte Ayarlar uygulamasına iPhone pil sağlığı bölümü eklendi.

iPhone pil sağlığı

iPhone pil sağlığı menüsünden cihazın maksimum batarya seviyesi görülebiliyor. Bu menüde iPhone’unuzun performans durumu ile ilgili bilgi de yer alıyor.

iOS 11.3’e yükseltilen tüm cihazlar, performans yönetimi devre dışı bırakılmış olarak başlayacak. Performans yönetimi özelliği cihaz beklenmedik bir kapanma yaşadığında etkinleştirilecek. Kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilecekler. Fakat telefon beklenmedik şekilde kapanırsa özellik tekrar devreye girecek.

Performans yönetimi, pilin en yüksek güç tüketimini azaltmak için CPU’yu dinamik olarak yavaşlatıyor. Bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için geçerli.

En Yüksek Performans Yeteneği başlığı altında verilen bu özelliğin devrede olup olmadığı başlığın altında belirtiliyor. “Piliniz şu anda en yüksek performansı destekliyor” ifadesi iPhone’un yavaşlatılmadığı anlamına geliyor. “iPhone performansınız azaltılıyor” ifadesi ise iPhone’un beklenmedik kapanmalara karşı yavaşlatıldığını gösteriyor. “Devre dışı bırak” yazan yere dokunarak özelliği pasif hale getirebiliyorsunuz.

iPhone pil sağlığı

Performans yönetimini devre dışı bırakırsanız cihaz beklenmedik bir şekilde kapatılana kadar tekrar etkinleştirilemeyeceğini unutmayın. Apple, cihazın beklenmedik şekilde kapandığında performans yönetimini otomatik olarak yeniden etkinleştireceğini bildiriyor.

Eğer pil kapasitesi % 80’in altına düşmüşse performans yönetimi özelliğinin devrede olduğu ve pilin değiştirilmesi gerektiği ile ilgili bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz. Böyle bir durumda özellik devre dışı bırakılabilir. Ancak cihazın beklenmedik şekilde kapanabileceğini unutmayın.

iPhone pil sağlığı

iPhone pil sağlığı ve performans yönetimi özelliği ilkbaharda yayınlanacak olan iOS 11.3 ile birlikte kullanıma sunulacak. Bu özelliklerden şimdilik iOS 11.3 beta 2 kullanıcıları faydalanabiliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...