Samsung’un Galaxy S9 sonrasında kullanacağı tasarım sızdı

Share

Samsung Galaxy S9 sonrasında geçilmesi beklenen yeni tasarım anlayışı ortaya çıktı. Güney Koreli üreticinin muhtemel tasarımı büyük ilgi uyandırdı.

Güney Koreli teknoloji devi, yeni amiral gemisi Galaxy S9 ve Galaxy S9Plus modellerini Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce tanıtacak. Neredeyse tüm detayları sızan telefonların bütün özellikleri biliniyor.

Son olarak, S9 ailesinin 4 farklı renk seçeneğiyle geleceği sızmıştı.

İddiaya göre Samsung, bir sonraki nesilde tamamen çerçevesiz bir tasarıma geçiş yapacak. Bununla da kalmak istemeyen üretici, telefondaki geri ve ana ekran tuşlarını da kaldırmayı hedefliyor.

Oldukça iddia olan tasarım için detaylı çalışmalar da yapılmaya başlamış durumda.

Sonraki amiral gemisinde ana ekran ve geri tuşları da olmayacak

İddia göre Samsung ekran teknolojisi konusunda önemli iyileştirmeler yapacak. AMOLED ekranda yapılacak ilk iyileştirme ise parmak izi sensörü tarafında olacak.

Parmak izi sensörünü ekranın içerisine gömecek olan firma, bu sayede arka tarafta parmak izi okuyucu kullanmak zorunda kalmayacak.

Aşırı hassas ekran

Şirketin yeni tasarım anlayışına geçmesi için gereken en önemli geliştirme ise ekran hassasiyeti tarafında karşımıza çıkıyor. Yenilenecek olan ekran çok daha hassas dokunuşları algılayabilecek.

Bu sayede sert dokunmalarda geri tuşu işlevi devreye girecekken, normalde dokunuşlarda diğer işlevler devreye girmiş olacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...