Fazla kilolarınızdan kurtulun

Share

Pratik bir şekilde uygulanabilen önerilerimizle fazla kilolarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Hem yiyecek alışverişinde hem de yemek yeme alışkanlıklarınızda ufak birkaç noktayı değiştirmeniz yeterli.

Yiyeceklerinizi Yanınızda Taşıyın
Öğle yemeğinizi ofise götürmeyi adet edinin. Bir araştırma, restoranda sipariş edilen yemeğin miktarının evde öğle yemeği için hazırlayıp yanınıza aldığınız yemeğin miktarından yüzde 60 daha fazla olduğunu gösteriyor.

Yemekten Sonra Kahve İçin
Yemeğin üzerine kahve içerseniz ekstra tatlı bir şeyler yemek istemezsiniz. Sağlıklı olması için kafeinsiz kahveyi tercih edin; bu içecek sindirim sisteminizi de düzenler. Bunu alışkanlık haline getirirseniz vücudunuz şeker ihtiyacını hissetmez ve siz de ekstra kalorilerden kurtulmuş olursunuz.

Egzersiz Sonrası Ağır Yemek Yemeyin
Spor yapanlar egzersiz süresince harcadıkları kalori değerlerini hesaplayıp bunun verdiği rahatlıkla egzersiz sonrası büyük porsiyonlarda yemek yeme eğilimindedirler. Egzersiz sonrası açlık hissederseniz krakerin üstüne süreceğiniz yer fıstığı ezmesi yiyebilirsiniz.

Market Alışverişi Yaparken Sakız Çiğneyin
Marketlerde gıda ürünlerinin tanıtımları için ikram edilen yiyeceklere “Hayır” demeyi öğrenmelisiniz. Bunun en kolay yolu ağzınızın meşgul olması. Sakız çiğneyerek alışveriş yaparsanız size ikram edilen peynirleri, fazla kalorili meyve sularını ve sosları reddetme şansınız olur.

Kendi Tabaklarınızı Kullanın
Dışarıdan aldığınız yiyecekleri hiçbir zaman kendi orijinal kaplarında tüketmeyin. Eve geldikten sonra mutlaka kendi kasenize ya da tabağınıza boşaltın. Araştırmalar, dondurmayı orijinal kabında yiyenlerin evde başka bir kaseye boşaltarak yiyenlere göre yüzde 30 daha fazla tükettiklerini gösteriyor.

Az Kalorili, Sağlıklı Besinlere Yönelin
Gün boyunca daha az kalori almaya çalışın. Böylece fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Yediklerinizi önemli ölçüde azaltmak ya da sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmak kendinizi hem aç hem de gergin hissetmenize sebep olabilir. Bu durumda yapmanız gereken şey, her öğünde yediklerinizden sadece birkaç besini azaltmak ya da daha sağlıklı alternatiflerle değiştirmek olacak.

Güzel Bir Kahvaltı Yapın
Teksas Üniversitesi’nde diyet yapan 900 kişi üzerinde yapılan son çalışmalarda, sabah yenilen yiyeceklerin kalori değerlerinin tamamının gün içinde tüketildiği ortaya çıkmış. Bu nedenle kahvaltıda, sağlıklı olan her şeyi tüketebilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...