Spotify Türkiye ofisi kapandı

Share

Popüler müzik platformu Spotify, yaklaşık 4 yıldır Türkiye’de hizmet veren ofisini kapatıyor. Peki neden Spotify Türkiye ofisi kapandı?

Son günlerde dijital arenaya RTÜK müdahalesine imkan tanıyan torba yasa gündemimizdeyken, beklenmeyen bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Spotify Türkiye ofisi kapandı

2013 yılından beri Türkiye’de temsil edilen Spotify, Türkiye ofisini kapama kararı aldı. Ticari sebepler nedeniyle Spotify Türkiye ofisinin kapatıldığı da açıklamada belirtildi.

Spotify Türkiye ofisinin kapanması ne anlama geliyor?

Ticari sebeplerle Türkiye ofisini kapadığını açıklayan Spotify, Türk kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek. Sadece Türkiye’de fiziksel olarak ofis olmayacak fakat Türkiye operasyonu devam edecek. Yani son kullanıcı tarafında en azından önümüzdeki kısa sürede bir değişiklik olmayacağını söyleyebiliriz. Uzun vadede ise hepimiz deneyimleyip, süreci göreceğiz.

Spotify Türkiye ofisinin kapanmasından sonra Türkiye Genel Müdürü Ergül Çivi, Spotify Amerika Ticari Direktörü oldu. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Spotify’dan yapılan açıklama ise şöyle:

“Türkiye Spotify için önemli bir pazar ve biz Spotify olarak dünyanın en iyi müzik hizmetini Türkiye’deki müzikseverlere sunmaya devam etmekte kararlıyız.

Türkiye’deki ofisimizin kapanıyor olduğu doğru ancak Türkiye’deki kullanıcılar ve sanatçılar için en iyi deneyimi sunmak üzere Türkiye pazarı ile ilgili olarak çalışmaya devam edecek bir ekibimiz bulunuyor.”

RTÜK kararı etkili mi?

Meclisten geçmesi beklenen torba yasada, dijital servislerin RTÜK denetimine yolunu açan maddeler, bu kararı ne kadar etkiledi net olarak bilemiyoruz. Fakat torba yasanın hayata geçmesinden sonra servislerin RTÜK’ten dijital servislerin lisans alması gerekecek. Sadece lisans almayla da bitmiyor. RTÜK, global servislerin uygun gördüğü, fakat RTÜK’ün uygun görmediği içerikleri engelleme hakkına da sahip.

Bunun henüz teknik olarak nasıl olacağı netleşmese de, erişim engeli koyulma ihtimali yüksek. Yasa ile beraber Spotify gibi servisler RTÜK denetimine girecek. Ve bu noktadan sonra gelişmelerin nasıl ilerleyeceği henüz net değil.

Hem ticari, hem yükselen maaliyetler hem de yasal etmenlerle beraber, Spotify Türkiye ofisini kapatma kararı almış olabilir.

Bakalım önümüzdeki günlerde, dijital servisler konusunda ülkemizde nasıl gelişmeler göreceğiz, merakla bekliyoruz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...