Beyonce’nin babası: Kızım koyu tenli olsaydı şöhret olamazdı

Share

Üstün yetenekli kızları Beyonce ile Solange’ın önce Destiny’s Child grubu içinde tanınmalarını, sonra solo kariyere yönelip dünyaca ünlü şarkıcılar haline gelmelerini sağlayan menajer, müzik yapımcısı ve plak şirketi sahibi Mathew Knowles, müzik sektöründeki ten rengine dayalı ayrımcılık konusunda açıklamalar yaptı. Ebony dergisine konuşan Mathew Knowles, en tanınmış siyah kadın yıldızların çok koyu tenli olmadıklarını söyledi.

MARIAH CAREY, RIHANNA, NICKI MINAJ…

”Siyah kadınlar sözkonusu olduğunda pop radyolarında şarkıları çalınanlar hangileri? Mariah Carey, Rihanna, rapçi Nicki Minaj ve benim çocuklarım (Beyonce ile Solange)” diyen Knowles, tıpkı kendi kızları gibi Mariah Carey, Nicki Minaj ve Rihanna’nın şöhrete kavuşmasına daha açık tenli olmalarının yardımcı olduğunu dile getirdi.

‘TİNA’YLA BEYAZ SANDIĞIM İÇİN İLİŞKİ KURDUM’

66 yaşındaki Knowles, kendisinin ten rengiyle ilgili tavrının da derin kökleri olduğunu, örneğin 31 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı, çocuklarının annesi Tina’yı ilk gördüğünde beyaz sanarak ilişki kurduğunu belirtti. ”Sonradan öğrendim ki beyaz değilmiş, aslında siyah yanıyla son derece barışıktı” dedi.

‘GÜNEYDE TEN RENGİ ÖNEMLİYDİ’

Beyaz tenli olan ya da çok koyu tenli olmayan kadınları tercih etmesinin Alabama’nın Gadsden kasabasında geçen çocukluğuna dayandığını anlatan menajer-yapımcı ”Ben ergenken annem ‘Evime kıvırcık saçlı siyah kız sakın sokma’ derdi. Derin Güney’de 1950, 60 ve 70’lerde siyahlığının tonu önem arz ederdi. Ben de maalesef bu mesajı işiterek büyüdüm” dedi.

‘EROTİZE EDİLEN ÖFKE’NİN KİTABINI YAZDI

Süper star Beyonce ile profesyonel olarak iş yapmayı bıraktığı 2011’den beri üniversitede akademisyen olarak yeni bir kariyer inşa eden ve ırklararası ilişkilerle ilgili ‘Bir çocuğun gözünden’ adında yeni bir kitap yayımlayan Knowles, şöyle devam etti:

‘ÖÇ ALMANIN BİR YOLU OLARAK BEYAZ KADIN’

”Kitabımda erotize edilmiş öfkeyle ilgili bir bölüm var. Terapiye girdiğimi ve bir gün ilerleme kaydettiğimi anlatıyorum, genelde beyaz ya da beyaz gibi görünen melez siyah kadınlarla birlikte olma alışkanlığımın farkına varıyorum. Çocukluktan böyle şartlanmışım. Siyah bir erkek olarak erotize ettiğim gerçek bir öfke var içimde ve bilinçaltımda beyaz kadını ödeşmenin, öç almanın bir yolu olarak görüyorum. Benim kuşağımdan böyle hissettiğinin bilincinde olmayan pek çok erkek var.”

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...