Umumi tuvaletler düşündüğünüz kadar kötü mü?

Share

Hepimiz zaman zaman umumi tuvalete girmek zorunda kalıyoruz. Bu konu hakkında doğru bilinen yanlışları netleştirmek isteriz. Öncelikle tuvaletinizi oturmadan, bacaklarınız titrer pozisyonda yapmak zorunda değilsiniz. Araştırmalar, cildimizin koruma kalkanını hiç de hafife almamamızı söylüyor.

Umumi ya da özel tuvaletlerde, cildimizde açık yara ya da kesik olmadığı sürece mikroplar bu koruma kalkanını aşamıyor. Dolayısıyla, çömelmek ya da klozeti kuş yuvası yapar gibi peçetelerle donatmaktansa ellerinize odaklanın. Umumi tuvaletlerde herhangi bir yere dokunduktan sonra ellerinizi yüzünüze, gözünüze ya da ağzınıza değdirmek mikropları bünyenize buyur etmekle eş değer.

Sonuç olarak, squat yapmak yerine ellerinizin hijyenine önem vermelisiniz. İşiniz bittiğinde ise kapıyı açmak için bir peçete kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Dışarıdan nasıl gözüktüğünü biliyoruz fakat inanın, mikropları bünyenizden uzak tutmaya sonunu kadar değer.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...