Uzaydaki Tesla Roadster’ı anlık takip edin

Share

Falcon Heavy testi belki bambaşka bir amaca hizmet ediyordu ama günün sonunda uzaydaki Tesla Roadster tüm ilginin odağı olmuşa benziyor. Uzaya giden ilk otomobil olan Tesla Roadster ve yolculuğu şu sıralar internet aleminin en büyük uğraşı olmuş durumda. Bir web sitesi de bu potansiyeli görerek, Roadster’ın yolculuğunu bizlere gösteriyor.

Fırlatmanın hemen sonrasında herkes doğal olarak Roadster’ın yolculuğunu merak içinde beklemeye başladı. Şu ana kadar otomobilin gittiği yön ve başına gelenleri noktasında en büyük yardımcımız Elon Musk’ın attığı tweet’lerdi. Şimdiyse “Whereisroadster” isimli bir web sitesi otomobilin durumunu bizlere gösteriyor.

Burada oldukça detaylı bir şema bizi karşılıyor. Aracın dünyaya olan anlık uzaklığı, yörünge hızlı ve gittiği yön bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda Chart bölümündeki simülasyon yardırımıyla Roadster’ın yörünge yolculuğunu kolayca görüntüleyebiliyorsunuz.

Web sitesine buradan kolayca ulaşabilir ve Roadster’ı takip edebilirsiniz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...