Masa örtüsü mü yoksa masa mı?

Share

John Brauer tarafından tasarlanan Essey Illusion Table; güzellik, basitlik ve işlevselliğin zamansız bir ifadesidir. Birçok tasarımda olduğu gibi ilham kaynağı genellikle başka bir hikaye oluşturmak için bir hikayeden türemiştir.

Illusion, 3mm akrilik PMMA’dan üretilen hafif bir tasarımdır. John Brauer Kopenhag’da bir kafe önünden geçerken, beyaz masa örtüsüne sahip yuvarlak masaları görüyor, her bez kare şeklinde ve neredeyse yere dokunuyorlar. Tasarımcı gördüğü görüntünün birkaç fotoğrafını çekiyor ve sonra bir plastik atölyesine gidiyor. Fotoğrafını çektiği nesnenin plastikte yapılıp yapılamayacağını soruyor ancak hayır cevabını alıyor.

Araştırmaya devam eden tasarımcı birkaç ay sonra bazı örnekler hazırlıyor ve sonuçta, sembolik işlevselciliğin çarpıcı bir örneği olan Illusion’u üretiyor. Tüm Illusion masaları el yapımıdır ve hepsi benzersizdir.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...