Nusret, Julie & Julia filminden mi esinlendi?

Share

Restaurant zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin dünya çapında gündem olan “tuzlama” hareketinin Meryl Streep’in rol aldığı 2009 yapım Julie & Julia isimli filmde yapıldığı ortaya çıktı.

Yaptığı şovlarla dünyada fenomen haline gelen Nusret’in PR üzerine çalışan Amerikalı bir ekip tarafından 2 milyon dolara organize edildiği iddia edilmişti.

Et restoran zincirinin sahibi Nusret Gökçe’nin tüm dünyada popüler olan tuzlama hareketinin ‘çalıntı’ olduğu iddia edildi.

Gazeteci Hasan Erşan, Nusret’in yaptığı ve fenomen olan tuzlama hareketini seyrettiği 2009 yılı yapımı bir filmde görünce iki görüntüyü açıp izledi.

Nusret’in ünlü tuzlama hareketi 2009 yılında çekilen başrollerinde Oscar ödüllü ünlü oyuncu Meryl Streep ile genç yeteneklerden Amy Adams’ın oynadığı, Julie & Julia filmindeki sahnenin adeta kopyası…

Serinletici Sinema Kulübü’nde ve 29.Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde de gösterilen filmde Julie Powell bir şirkette hiçbir kariyer vaat etmeyen sekreterlik görevini yürüten, Queens’te oldukça mütevazı bir hayat süren ve hayatının monotonluğundan sıkılan genç bir kadındır. Hayatına renk katmaya çalışan Julie, mutfakta hünerlerini göstermeye karar verir. Annesinden ödünç aldığı Julia Child imzalı yemek kitabı onun kısa süre içinde en iyi dostu olur.

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...