Burberry LGBT haklarına dikkat çekiyor

Share

2018, Burberry için radikal başlangıçların yılı olacak. Bildiğiniz üzere yaklaşık 17 yıldır markanın kreatif direktörlüğünü üstlenen Christopher Bailey ikonik İngiliz modaeviyle yollarını ayırıyor. Son koleksiyonunu 17 Şubat’ta, Londra Moda Haftası kapsamında tanıtmaya hazırlanan Bailey, kendi döneminin finalinde, 2001’den bu yana oluşturduğu karakterli Burberry kimliğine sosyal sorumluluk yüklemeyi de ihmal etmiyor.

Sonbahar/Kış 2018-19 koleksiyonunda gökkuşağı bayrağını referans olarak kullanmayı amaçlayan Bailey, LGBT haklarına şu sözlerle ışık tutuyor: “Son koleksiyonumu, eşitlik adına büyük bir özveriyle çalışan LGBT derneklerine ithaf ediyorum. Farklılığı ve çeşitliliği kutlamak için bundan daha uygun ve daha iyi bir zaman olamazdı!”

burberry lgbt ile ilgili görsel sonucu

‘Şimdi gör ve hemen al’ stratejisini uygulamaya devam eden Burberry, gökkuşağına bürünen tasarımlarını defileden hemen sonra satışa çıkaracak. Satıştan elde edilen gelirin tümüyse Albert Kennedy Trust, Trevor Project ve ILGA gibi LGBT derneklerine bağışlanacak.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...