Volvo V60

Share

Konu Volvo olunca aklımıza ilk olarak station wagon gövde seçenekleri geliyor. Belki de bundan ötürü İsveç merkezli üretici, alçak yapılı 60 serisi modellerini yenilemeye S60 yerine V60 isimli araçla başlıyor.

Pek sürpriz olmayan şekilde diğer güncel Volvo modellerini andıran bir tasarım diline sahip olan V60 çok şık görünüyor. Gündüz farlarının ön panjura doğru uzaması XC60’ı andırırken stopların yerleşimi de bu modele göz kırpıyor.

İç mekanda da işler değişmemiş. Diğer yeni Volvo modelleri gibi sade bir tasarım dili kullanılan yaşam bölümünde orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekran öne çıkıyor. Dijital göstergeler ve metal trim parçaları da şıklığı pekiştiriyor.

Güvenlik yardımcılarını da kardeşlerinden alan otomobilin 529 litre hacimli bagajı, arka koltuk sırtlıkları yatırılarak 841 litreye ulaştırılabilirken tavana kadar hacim 1.364 litre. 4.761 mm boya sahip olan V60’ın aks mesafesi 2.872 mm.

Kaput altında 2 litre hacimli benzinli ve yine aynı hacme sahip Diesel motorlar görev yaparken aileye iki hibrit de katılıyor. 390 beygir güç üretebilen T8’i zaten daha önceden tanıyor olsak da 340 beygir gücündeki T6 yeni.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...