Xiaomi’nin oyun odaklı yeni akıllı telefonu Black Shark

Share

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Razer Phone’a rakip olarak üretilen oyun odaklı Xiaomi Black Shark’in teknik özellikleri ve AnTuTu testleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında fiyat performans bağlamında hızla yükselen Xiaomi, ailesine oyun odaklı yeni bir akıllı telefon dahil ediyor. Razer Phone’a rakip olarak çıkacak olan Black Shark’in tanıtım görselleri sızdırıldı. Oyunculara özel geliştirilen telefonda sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845 işlemci ve Adreno 630 GPU ile gelen üründe 8 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Üstün RAM ve işlemci özellikleri ile birlikte AnTuTu testlerinden toplam 270.680 puan alan telefon, MWC 2018‘de gelecek amiral gemilerinin altında kalmayacak gibi duruyor. Peki Xiaomi Black Shark teknik özellikleri ve detayları nelerdir?

XIAOMI BLACK SHARK ÖZELLİKLERİ

Cihaz, ilk bakışta yekpare gövde tasarımı ve yuvarlatılmış ekranı ile dikkat çekiyor. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845işlemci ve Adreno 630 GPU ile gelen oyun odaklı akıllı telefonda 8 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Günümüzde bir oyunun 1.5-2 GB olduğunu düşünürsek, depolama alanı olarak biraz düşük gelebilir. Fakat ek depolama alanının olup-olmayacağı henüz bilinmiyor.

Üründe kullanılacak soğutma sistemi ise gerçekten fark yaratacak cinsten. Havacılık sınıfı soğutma sistemi ile gelebileceği söylenilen akıllı telefon, bu anlamda oyun oynarken ısı sorununu ortadan kaldıracak. Xiaomi Black Shark kutudan Android 8.0 Oreo ile çıkacağını da belirtelim. Ayrıca cihazda Full HD+2160 x 1080 piksel çözünürlüğü sunan ekranın yanı sıra, 120 Mhz bir ekran da yer alacak. Ekranın 18:9 görüntü oranına sahip olma ihtimali de oldukça yüksek. Bunun yanında gelen bilgiler arasında cihazda USB Type-C portu ve stereo hoparlör olacağı söyleniyor. Tüm bu özelliklerin birleşmesi ile birlikte AnTuTu testlerinden toplam 270.680 puan alan telefon, MWC 2018‘de gelecek amiral gemileri ile boy ölçüşecek özelliklerde olacak.

Yedi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...