Sony Xperia XZ2 Compact tanıtıldı! Tüm özellikleri!

Share

Sony Xperia XZ2 Compact tanıtıldı! Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Xperia XZ2 Compact teknik özellikleri açıklandı. XZ2 ile birlikte tanıtılan XZ2 Compact, daha küçük bir yapıda XZ2 ile benzer teknik özellikleri sunuyor.

Sony yeni amiral gemisini İspanya’daki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. İki yeni amiral gemisini tanıtan firma, iki telefonunu da Snapdragon 845 ile güçlendirdi. 18:9 ekran oranına geçen firma, Full HD+ ekran çözünürlüğünde HDR ekran kullanıyor. Çerçeveler de bir nebze olsun inceltilerek, güncel trend yakalanmaya çalışılmış.

Sony, kullandığı kalın çerçeveler nedeniyle büyük eleştiriler almıştı. MWC 2018’de tanıtılan modellerle birlikteyse çerçeveler biraz olsun inceltildi. Hem XZ2 hem de XZ2 Compact’ta ekran kasa oranında ciddi bir iyileştirme söz konusu.

Arka tasarımda eğimli bir yapı sunan firma, orta kısma oldukça büyük olan 19 MP ana kamerayı yerleştirmiş. Kameranın sol tarafında tek led flaş varken, onun yanında algılayıcılar bulunuyor. Sony Xperia ailesinde parmak izi okuyucu, genellikle, telefonun sağ tarafında yer alıyordu. Ancak, yeni amiral gemisinde Sony, klasikleşen tasarımından vazgeçti ve parmak izi okuyucuyu telefonun arka kısmına, kameranın altına, yerleştirdi.

Sony, geçtiğimiz sene amiral gemisi olan XZ1’e 960 FPS video kaydı özelliğini eklemişti. XZ2 modellerindeyse 4K HDR video kaydı imkanı eklendi. Hem XZ2 hem de XZ2 Compact 19 MP ana kamerasıyla 960 FPS Full HD ve 4K HDR video kaydı yapabiliyor.

Bütün rakipleri ikili kamera düzenine geçiş yaparken Sony, tek kamera kullanmaya devam ediyor. f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan telefonlar, 5 yönlü titreşim engelleyiciye sahip. Özçekim kamerası olarak ise 5 MP çözünürlüğünde f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir kamera kullanılıyor. Full HD video kaydı yapabilen kamera, ‘dijital flaş’ özelliğiyle geliyor.

Sony, yıllardır 1 günün üzerinde pil ömrü sunmayı iddia ediyordu. Firmanın karakteristik özellikleri arasında sayılan yüksek batarya kapasitesi, belli oranlarda yeni telefonlarda devam etmiyor. XZ2’de 3180 mAh batarya kullanılırken, XZ2 Compact modelinde 2780 mAh batarya kullanılıyor.

Qi kablosuz şarj teknolojisi ise XZ2 modelinde sunulmasına rağmen, XZ2 Compact’ta sunulmuyor.

Xperia XZ2 Compact teknik özellikler

  • Ekran: 5 inç Full HD+ HDR 18:9
  • Yonga Seti: Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630 GPU
  • RAM: 4GB
  • Dahili Depolama: 64GB
  • Ana Kamera:19MP, 960fps, 4K HDR video
  • Özçekim Kamerası: 5MP, f/2.2
  • İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo
  • Batarya: 2870mAh
  • USB Arabirimi: USB Type-C
  • Ağırlık: 168 gram

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...