İlişkilerde yaş farkı ne kadar olmalı?

Share

Uzun süren bir ilişkiniz olsun istiyorsanız aranızdaki yaş farkı gerçekten büyük önem taşıyor. Amerika’nın Atlanta eyaletindeki Emory Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın sonucu aslında pek de şaşırtmıyor. Tahmin edildiği gibi bilim de çiftler arasındaki yaş farkının çok olmamasından yana.

3 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, ne kadar yaş farkı olursa boşanmaya da o kadar yakın oluyorsunuz. Aranızdaki yaş farkının azalması da ayrılık ihtimalinizi azaltıyor.

Araştırmaya göre, eğer aranızda 5 yaş fark varsa, aynı yaştaki çiftlere göre boşanma ihtimaliniz yüzde 18 daha fazla. Eğer aranızda 10 yaş fark varsa yüzde 39, 20 yaş fark varsa yüzde 95 boşanma olasılığınız var demektir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...