iPhone X üretimi gittikçe düşüyor

Share

Apple yılın ilk çeyrek sonuçlarında güçlü iPhone X satışından bahsetmişti. Ancak analistlere göre iPhone X üretimi Haziran ayına kadar ciddi oranda düşecek.

JP Morgan analistleri Ocak-Mart dönemi için 20 milyon iPhone X üretileceğini iddia etmişlerdi. Analist Narci Chang bu tahmini revize ederek 15 milyona düşürdü. Analist ikinci çeyrek (Nisan-Haziran) tahminini ise 18 milyondan 10 milyona düşürdü.

Apple iPhone X satışlarını da içeren ilk finansal raporunu yayınladığında satışlar iyi görünüyordu. Bununla birlikte, cihaz başına ortalama gelirin 755 dolar yerine 797 dolar olduğunu göz önüne aldığınızda şirket aslında yıllık bazda bir önceki yıla göre daha az sayıda cihaz sattı.

Apple‘ın 1.000 dolarlık telefonunu geçtiğimiz yıllardaki iPhone satışlarına ulaşması mümkün değil. 10. yıla özel iPhone‘a 1000 dolar harcayan kullanıcıların her yıl bu parayı vermeyeceği düşünüldüğünde Apple‘ın yeni modellerde indirime gitmesi gerekecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...