Mona Lisa tura çıkıyor

Share

Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Leonardo da Vinci’nin Rönesans’ın simge tablosu Mona Lisa ülke turuna çıkacak.

Fransız Kültür Bakanı Francoise Nyssen yaptığı açıklamada ciddi olarak Mona Lisa’yı ülke içinde tura çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

“TEK YERDE KALMAMALI”
Bakan açıklamasında Louvre Müzesi yetkilileriyle görüştüklerini ve böyle önemli bir sanat eserinin tek yerde kalmaması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

“KÜLTÜREL AYRIMCILIK ENGELLENMELİ”
Bakan eseri daha geniş kitlelerin görmesini sağlayarak kültürel ayrımcılığın önüne geçmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

FLORANSA TALEBİ GERİ ÇEVRİLMİŞTİ
Mona Lisa tablosu, 1963 yılında ABD’ye götürülmüş, New York ve Washingtonda sergilenmişti. Ancak Louvre Müzesi yetkilileri uzun süredir tablonun müze dışına çıkarılmasına karşı çıkıyor. 2013’te, Leonardo da Vincinin yaşamının büyük bölümünün geçtiği İtalya’nın Floransa kentinin tabloyu sergileme talebi geri çevrilmişti.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...