Tırnak yeme alışkanlığınızla vedalaşın

Share

Size vereceğimiz önerilerle tırnak yeme alışkanlığınızla vedalaşmak çok kolay.

Nasıl başlıyor?
Tırnak yemek öğrenilen bir alışkanlık. Gergin olduğunuzda tırnaklarınızı ya da tırnak etlerinizi yediğinizde canınızı acıtıyorsunuz, bu da sizi strese sokan konudan uzaklaştırarak dikkatinizi dağıtıyor. Yine gergin olduğunuz zamanlarda bu alışkanlığı tekrar etmenize yol açıyor; ta ki bu alışkanlık rutin haline gelene dek. Stresinizi kontrol altına almak için başka bir yol seçebilirsiniz, mesela bu gibi durumlarda sakız çiğnemek üzerinizdeki baskıyı azaltarak sizi gevşetebilir.

Zararı ne?
Tırnak yemenin size bir zararı olmadığını söylemek yalan olur. Kronik olarak tırnak ve tırnak eti yemek; enfeksiyon, sızı ve şekil bozukluğu gibi birçok probleme yol açıyor. Hoş görüntü yaratmasa da tırnaklarınızı iki haftalığına medikal bantlarla sarmak alışkanlığınızdan tamamen kurtulmanın iyi bir yolu. Ya da tadıyla tırnak yemekten sonsuza kadar soğutan ojelere de başvurabilirsiniz. Flormar’ın Nail Care Tırnak Yeme Önleyici ojesi bu amaç için iyi bir seçenek.

psychology says people who bite their nails ile ilgili görsel sonucu

Nasıl biter?
Hipnoterapi, bu konuda yardımcı olabilir fakat kısa ve hızlı bir süreç olmadığını bilmelisiniz. Aynı etkiye sahip, üstelik kendi kendinize uygulayabileceğiniz bir diğer opsiyon olan olumlama yapmayı deneyebilirsiniz. “Tırnaklarımı istersem yiyebilirim fakat bunu yapmamayı seçiyorum” gibi bir önerme, size kararınızı hatırlatacak. Kendinize “Tırnağını yemeyeceksin” gibi net cümleleri tekrar etmeniz amaçlananın aksine, bu alışkanlığı sadece daha çekici kılıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...