Cumhuriyet davasında ara karar: Ahmet Şık ve Murat Sabuncu’ya tahliye

Share

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Tanıkların dinlendiği duruşmanın sonunda savcı tutukluların mevcut halinin devamı yönünde görüşünü açıkladı.

Mahkeme heyeti, muhabir Ahmet Şık ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun oy çokluğuyla tahliye edilmesine karar verdi.

İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Mart’a erteledi.

AHMET ŞIK: AKIN ATALAY İÇERİDEYKEN SEVİNÇLİ OLMANIZI İSTEMİYORUM

​Cezaevinden çıkarılmasının ardından kısa bir açıklama yapan Ahmet Şık, şu ifadeleri kullandı:

  • Hakikate inanan herkese çok teşekkür ederiyorum. Şunun altını net olarak çiziyorum, ben hiçbir şekilde sevinçli değilim. Akın Atalay bu komplonun son tutuklusu olarak içerideyken sevinçli olmanızı istemiyorum, öfkeli olmanızı tercih ediyorum. Çünkü öfke bizi ayakta tutacak. Umudumuzu öfkemizle bileyeceğiz. Bunu yapmaz isek saçma sapan şeylere sevinmeye devam edeceğiz. Bugün sevineceğimiz bir gün değil.

‘MAFYA SALTANATI BİTECEK’

  • Ben 6 yıl önce yine bir Mart ayında buradan çıkmıştım. Bugün yine bir mart ayı. O günden bu güne değişen tek şey faşizmin sahibinin ortaklarından birinin eksilmesidir. Ama bu ülkede sevineceğimiz bir gün gelecek. Çünkü bu mafya saltanatının biteceğini ben sizlere garanti ediyorum. Hakikate inanan herkes bilsin ki bu mafya saltanatı hak ettiği yere gidecek. İşte biz o gün sevineceğiz.

SABUNCU: GAZETECİLER HALA CEZAEVİNDE, BİZ DIŞARIDAYSAK DAYANIŞMA SAYESİNDE DIŞARIDAYIZ

Sabuncu ise yaptığı ilk açıklamada, “Düşünce ve fikir özgürlüğü yüzünden cezaevinde sadece biz yoktuk. Hala gazeteciler, avukatlar, milletvekilleri, hak savunucuları cezaevinde. Biz dışarı çıktık diye Türkiye’nin problemleri düzelmedi. Bizim gazete olarak gazeteciler olarak görevimiz bu hak mücadelesinde daha evvel yaptığımız gibi korkusuzca bu işi yapmaya devam etmek. Herkes şunu unutmasın, biz dışarıdaysak dayanışma sayesinde dışarıdayız” ifadelerini kullandı.

​Sputnik

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...