Samsung Galaxy S9’a ilgi yok

Share

Güney Kore basın raporlarına göre işler Samsung açısından sıkıntılı başlamış gibi görünüyor. MWC 2018‘in hemen öncesinde tanıtılan ve büyük beklentilerle piyasaya sunulan Galaxy S9 modelleri, ön sipariş sürecine takılmış durumdalar.

Galaxy S9 ön siparişleri yüzde 30 daha düşük

Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırdığımızda, Galaxy S8+‘lere göre yüzde 30 daha az ön sipariş alınmış. Ön siparişlerin ilk gününde sadece 180 bin kişi S9 alırken, 2017’de S8 söz konusu olduğunda, bu rakam 260 bin olarak karşımıza çıkıyor.

Buradaki en büyük sebepse Galaxy S9 modellerinin kullanıcılar tarafından yeterince yenilikçi bulunamaması. En büyük farklılığı kamera olan yeni cihazlar, diğer birçok yönleriyle önceki seri ile benzerlik gösteriyorlar.

Dünya çapında 16 Mart‘ta satışta olacak olan S9’lar bakalım ilerleyen dönemde kullanıcıların ilgi odağı olmayı başarabilecekler mi? Şimdilik yüzde 30’luk düşüş yaşanmış olabilir ama olumlu yorumlara göre satışların yükselme ihtimali bulunuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...