UBER trafikten men ediliyor

Share

Dünyanın birçok noktasında taksi deneyimini baştan aşağı değiştiren Uber son günlerde ülkemizde taksicilerin saldırılarına maruz kalıyor. Araç kurşunlama gibi boyutlara ulaşan olaylarda suçluların yargı önünde hesap vermesi istenirken, Uber’i trafikten men etmek için kanun tasarısı hazırlanması herkesi şaşırttı.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni kanun tasarısı kabul edilirse Uber gibi servisler yetkisiz yolcu taşımacılığı gerekçesiyle 30 gün süreyle trafikten men edilecek.

Uber gibi servislerin yaptığı işin yasa dışı olduğunu belirten yetkililer, yasalara aykırı olarak D2 belgesi ile taksi gibi yolcu taşımacılığı yapıldığını iddia ediyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan verilere göre 2017 yılında yetki belgesi dışında yolcu taşımacılığı yapan 4136 araca ceza kesildi. 2018’in ilk iki ayında ise 1911 araca idari para cezası kesildi. Ancak, Uber gibi servislerde araç sahibi ve sürücü farklı olduğu için trafikten men kararı verilemiyor.

Yeni kanun tasarısı ile bu araçların trafikten men edilmesi sağlanacak. Uber gibi şirketlerin kesilen trafik cezalarını ödediği ve hukuki süreçte bazen cezaların iptal edildiği paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Yaklaşık 70 milyar dolarlık değeriyle en büyük taşımacılık şirketlerinden birisine dönüşen Uber, son yıllarda insanların beğenisini kazanan başarılı yatırımlarından birisi. Bu kapsamda yasal sıkıntıların en kısa sürede giderilmesini ve ülkemizde rekabetin kaliteyi artırması için Uber gibi servislerin artmasını diliyoruz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...