Hindistan cevizli tart

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:
250 gr margarin
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:
Hindistan cevizi
Meyve, nane yaprağı

Hazırlanışı:
Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, vanilyayı ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ardından hindistan cevizini ekleyip karıştırın.

Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Oda ısısında ılındırdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip, meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Lezzet / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...