Samsung Galaxy Note 9 ekrandan parmak izi okuyabilir

Share

Samsung’un bir sonraki bombası yavaş yavaş kendini belli ediyor. Son çıkan haberler şirketin, Galaxy Note 9 üzerinde somut çalışmalara başladığını gösteriyor.

Galaxy Note 9’un Yazılımı Ufukta

Güney Koreli şirketin, alışageldiğimiz üzere yaz sonu – sonbahar başı gibi duyuracağı phablet amiral gemisinden ilk bilgiler yavaş yavaş basının eline ulaşıyor. Buna göre Samsung, Note 9’un yazılımı için çalışmaya başladı. N960FXXE0ARB7 ve N960FXXU0ARC5 olmak üzere iki ayrı firmware versiyonuna sahip olan telefon, muhtemelen yine iki farklı yonga setiyle gelecek.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tanıtılan Note 8’in yazılımları için çalışma, yaklaşık olarak 2 hafta geç başlamıştı. Dolayısıyla bu, belki de Note 9’da ufak bir öne alma işlemini gösteriyor olabilir, olmayabilir de.

Ayrıca çoğu kaynak yalanlasa da Note 9, Samsung’un ilk ekranla tümleşik parmak izi okuyucuya sahip ilk telefonu olabilir. Fakat son ortaya çıkan bilgilere göre, Güney Koreli şirket bir macera aramayacak ve bu yeniliği gelecek seneye saklayacak.

Donanım Günlüğü

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...