Tesla Model X kazada yanarak patladı

Share

Elektrikli otomobillerin lideri konumunda olan Tesla adeta sektörü yeniden şekillendirmişti. Adı şu ana kadar hep başarılarla anılan Tesla, maalesef bu sefer büyük kazanın merkezinde. Amerika’da bir Tesla Model X kaza sonrasında adeta bomba gibi patladı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde sürücüsüz Uber aracı bir kazaya karışmış ve maalesef sonucunda bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu kazanın üzerinden çok geçmemişken sürücüsüz otomobillerin en başarılı markalarından olan Tesla’nın adı büyük bir kazaya karıştı.

ABD’nin Highway 101 isimli kara yolunda meydana gelen kazada bir Tesla Model X adeta alev topuna döndü. Seyir halindeyken sürücüsünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve ardından bariyerlere çarptığı açıklanan kazada aracın ön tarafı kül oldu.

Güçlükle söndürülen Model X’in 38 yaşındaki sürücüsü ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti. Yangının esas sebebininse kaza sonrasında hasar alan batarya paketlerinin patlamasından olduğu tahmin ediliyor.

Tesla mühendislerinin bu olayların yaşanmaması için batarya paketlerinin içerisinde güvenlik modülleri eklediği biliniyordu. Ancak görünen o ki güvenlik duvarları bu defa pek işe yaramamış.

Daha önceleri Galaxy Note 7 olaylarında da gördüğümüz bataryalar, fiziksel bir müdahaleye maruz kaldıklarında bir bombaya dönüşebiliyorlar. Kaza sonrasında ise hem itfaiye ekiplerine yardımcı olmak hem de patlamanın esas sebebinin araştırmak için olay yerine Tesla mühendisleri gönderildi. Ancak henüz Tesla’dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...