Apple’dan kalem destekli yeni ucuz iPad

Share

Eğitim odaklı Apple etkinliğinde Apple Pencil desteği sunan yeni 9.7 inç iPad tablet modelinin duyurusu gerçekleştirildi. İşte, yeni ve ucuz iPad özellikleri.

Yeni 9.7 inç ucuz iPad özellikleri neler?

Apple, en uygun fiyatlı iPad modellerinin bundan böyle en yaratıcı araçları olan Apple Pencil desteğine sahip olduğunu belirtiyor. iPad Pro modellerinde olduğu gibi bu tablet için de kalem aynı hareket ve basınç duyarlılığı desteğini sunacak. Palm rejection teknolojisi , Apple Pencil’ı kullanırken elinizi ekrana dayamanıza da olanak veriyor.

Ek olarak Pages, Numbers ve Keynote yeni sürümleri de Apple Pencil desteğiyle geliyor. Hatta çizimlerinizi bu uygulamaların tamamına ekleyebileceksiniz. Tüm bu iWork uygulamalarının ücretsiz sunulduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Tasarım açısından yeni iPad farklılık sunmuyor. Mevcut iPad ile ölçüler ve çerçeve aynı kalmış durumda. Gücünü A10 Fusion çipsetinden alan ürün 10 saat batarya süresi, 8 Megapiksel arka kamera, LTE seçeneği, GPS ve pusula özelliklerine sahip. Ayrıca, Touch ID özelliği ve ön tarafta HD FaceTime kamerasına yer veriliyor. Ürünü alan öğrencilere 200 GB iCloud depolama alanı da ücretsiz olarak sağlanacak.

iPad gümüş rengi, uzay grisi ve yeni altın rengi seçenekleriyle geliyor ve 32 GB Wi-Fi modeli için 1699 TL’den başlayan, 32 GB Wi-Fi + Cellular modeli için de 2349 TL‘den başlayan fiyatlar belirlenmiş durumda. Apple Pencil içinse ayrıca 479 TL ödemek gerekiyor. Okullar ise iPad ve Apple Pencil’i indirimli fiyatlarla satın alabilecek. Tablet ülkemizde Nisan ayı içerisinde satışa sunulacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...