Alonso: 2012’de de başlangıçta en hızlı araca sahip değildik

Share

Fernando Alonso, McLaren’ın 2018’de ön bölümde yer almamasına rağmen 2012’deki gibi güçlü yarışlar çıkartabileceğini düşünüyor.

McLaren, 2018 yılında Renault motoruna geçiş yaparken, sezonun ilk sıralama turlarında son bölüme kalma başarısı gösterememişti.

Buna karşılık Alonso 10. başladığı yarışı beşinci sırada tamamlarken, Stoffel Vandoorne 11. başladı ve dokuzuncu oldu.

Alonso, yarışta kendisinden daha hızlı bir araca sahip olan Red Bull pilotu Max Verstappen’i de geçerek adeta alabileceği en iyi sonucu almış oldu.

Dördüncü olduğu 2014 sezonundan sonraki en iyi sezon başlangıcını yapan Alonso, “Benim açımdan bakarsam, kazanmaksızın yaşamak çok zor çünkü hayatım rekabet dayalı ve elde ettiğim her başarı, ayakta kalmamı sağlayan bir vitamin gibi. Bu yüzden zafersiz geçen her şey benim için zor.”

“Her şeye rağmen ayakta kalmalı ve devam etmelisiniz. Aynı zamanda bu süreç size çok şey öğretiyor. Bu yüzden elimden gelen her şeyi yapmaya devam ediyorum.”

“Avustralya’da Mercedes, Red Bull veya Ferrari düzeyinde değildik. Ama McLaren şampiyonanın ikinci kısmında başarılı olabilir. Bunu başarmak zorundayız, McLaren gibi büyük bir takım bunu başarmak zorunda.”

“Bu bana 2012 yılındaki Ferrari’yi hatırlatıyor. O zaman da, özellikle sezon başında en hızlıların grubunda değildik. Sonrasında geliştik ve sonunda oradaydık, son yarışta liderlerle mücadele ediyorduk.”

Alonso, her hafta yarışmasını da şu sözlerle yorumluyor, “Pazar günleri evde oturup sıkılacağıma, başka yarışlara gidip çok çalışmayı tercih ederim.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...