Kubica: Pilot antrenörü değilim

Share

Williams’ın yedek ve gelişim pilotu Robert Kubica, İngiliz takımdaki görevinin Lance Stroll ve Sergey Sirotkin’e antrenörlük yapmak olmadığını söylüyor.

Kubica, 2011’de geçirdiği ralli kazasından altı yıl sonra Formula 1 aracının direksiyonuna geçmiş ve 2018’de Williams’la spora geri dönmeye çalışmıştı.

33 yaşındaki pilot, uzun süren görüşmelerin ardından Williams’ın yedek ve test pilotu olurken, koltuk Sergey Sirotkin’e gitti.

Şu anda Williams gridin (Stroll 19 ve Sirotkin 22 yaşında) en genç/deneyimsiz sürücü kadrolarından birisine sahip.

Kubica görevinin takımın gelişimine yardım etme olduğunu söylerken, pilot antrenörlüğü yapmadığını söyledi.

“Ben bir pilot antrenörü değilim. Nihayetinde aracı onlar sürüyor. Ama ihtiyaç duymaları halinde onlara yardım etmeye tavsiye vermeye hazırım. Onlara tamamen açığım.”

Sirotkin ve Stroll’ün kendisini dinlemeye hazır olup olmadığı sorusuna Kubica, “Bu soruyu onlara sormak daha iyi. İyi bir hız gösterdiğinizde her şeyi unutursunuz çünkü her şey kolaylaşır. Fakat problem yaşarsanız tavsiyeye açık olursunuz çünkü hangi yöne gitmeniz gerektiğini bilmezsiniz. Dediğim gibi, kendimi bir antrenör olarak görmüyorum ama yardıma ihtiyaçlara varsa buradayım.”

“12 yıl önce Formula 1’de ilk kez yarışmaya başladım ve o zamanlar birisi bana bir antrenöre ya da bir mentora ihtiyacım olduğunusöyledi. Ben de ona şaşkınlıkla baktım. Ama eğer şimdiki zihniyetimle orada olsaydım, Formula 1’de oldukça deneyim kazanmış o kişiyi takdir ederdim.”

“Sergey ve Lance’in deneyime ihtiyacı var. Geçen yıl Lance başarılar ve başarısızlıklar arasındaki durumun ne kadar hızlı değiştiğini fark etti. Her şey deneyim ve güvenle ilgili.”

Kubica ne zaman piste çıkacağı sorusuna, “Barcelona’dai ilk antrenman seansında yani Mayıs ayında direksiyona geçeceğim. Daha çok zaman var. Aslında burada çalışmayı seviyorum. Pek çok taraftarım olduğunun farkındayım, onlara teşekkür ediyorum.” yanıtını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...