Peki ya kulak sağlığınız?

Share

KULAKLARINIZI KORUMANIN 5 YOLU

1- GÜRÜLTÜ SEVİYENİZİ BİLİN
Konserlerde, restoranlarda ve spor salonunuzda çevrenizdeki ses seviyesini ölçmek için SoundMeter veya Noise Hunter gibi uygulamaları kullanın.

2- 60:60 KURALINA UYUN
Telefon ve müzik cihazlarınızı kullanırken ses seviyesinin yüzde 60’ını geçmeyin ve gün içinde 60 dakikadan fazla müzik dinlemeyin. (Daha düşük ses seviyesinde uzun süre dinleyebilirsiniz.)

3- KULAKLIK SEÇİMİ
Kulak içi kulaklıkların pratikliğinin farkındayız. Ancak kulaklarınıza zarar vermemek adına dış ses kesici özelliği olan kafa üstü kulaklıkları tercih etmenizde fayda var.

4- EN SAĞLIKLI AKSESUAR
Festival tarzı denince aklınıza püsküller ve kovboy botları gelebilir. Artık bu listeye kulak tıkaçlarını da ekleyin. Dikkatli bakarsanız pek çok festival çalışanının ve müzik grubu üyelerinin bu tıkaçlardan kullandığını fark edersiniz.

5- SAKİNLEYİN
Gürültülü bir akşamın sonunda evinize giderken arabanızdaki radyoyu kapatın ve yaklaşık 16 saat boyunca yüksek sesten uzak durmaya çalışın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...