Vettel: Ricciardo ile takım arkadaşı olmam sorun olmaz

Share

Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo ile yeniden takım arkadaşı olmasının kendisi için sorun teşkil etmeyeceğini söylüyor.

Ricciardo, 2014 yılında Red Bull’a katılmış ve Vettel’e karşı mücadele edip, Alman pilotu geçmeyi başarmıştı. Ricciardo o yıl üç zafer alırken, Vettel hiç galibiyet alamadı ve en iyi sonucu ikincilikti.

Alman pilot o yılın ardından takımdan ayrıldı ve Ferrari’ye geçiş yaptı.

Son 1.5 yıldır Max Verstappen’in takım arkadaşlığını yapan Ricciardo’nun Red Bull’la olan sözleşmesi sezon sonunda doluyor ve ne yapacağı merak konusu.

28 yaşındaki pilota ilgi gösteren takımlar arasında Ferrari ve Mercedes de bulunuyor ancak Vettel’in eski takım arkadaşıyla yarışmak istemediği iddia ediliyor.

Konu hakkında konuşan Vettel bunun doğru olmadığını söyledi.

“Bence Red Bull’da birlikte iyi bir yıl geçirdik. Bu benim için harika değildi ama onun için harikaydı.”

“Ama her neyse, bu geçmişte kaldı ve sanırım birlikte iyi geçiniyoruz, bu yüzden gelecekte bir araya gelirsek bu pek sorun olmaz.”

“Ama onun ne planladığını bilmiyorum. Bence birkaç seçeneği var ve acele etmesi gerektiğini sanmıyorum.” dedi.

Fakat Red Bull, Ricciardo’nun kararı için “sonsuza dek” beklemeyeceğini söylüyor.

Horner, “Nispeten rahatız çünkü harika seçeneklerimiz var. Burada olmak isteyen sürücülerle yarışmak istiyoruz. Bir konuda zorlamayı ya da zorlayarak bir karar aldırmayı istemiyoruz. Bu doğru olmaz.”

“Daniel, takımın pozisyonunu tam olarak  biliyor. Onunla devam etmek isteriz. Ama kapı sonsuza dek açık kalmayacak.”

“Bir noktada takımda kalmak isteyip istemediğine karar vermesi gerekecek. O zaman biz de onunla mı yoksa başka seçeneklerle mi yarışacağımıza karar vereceğiz.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...