Xiaomi’den akıllı dikiz aynası

Share

Ülkemizde daha çok akıllı telefonlarıyla bilinen Xiaomi otomobillerimiz için akıllı dikiz aynası tanıttı. Bakalım Xiaomi Mi Smart RearView bize neler sunuyor?

Akıllı dikiz aynası: Xiaomi Mi Smart RearView

Akıllı telefonlar bir kenarda dursun aklınıza gelebilecek her alanda bir ürünü olan Xiaomi bu defa akıllı dikiz aynasıyla karşımıza çıktı.

Kompakt bir tasarım ve iddialı özelliklerle gelen Mi Smart RearView, 6.86 inç büyüklüğünde 1280x480p dokunmatik bir ekrana sahip. Sadece siyah renk seçeneğiyle satın alınabilen ürün, aerospace alüminyum malzeme kullanılarak üretilmiş.

Düşük ışık koşullarında bile çalışabilen Sony IMX291 sensörlü bir kameraya sahip olan dikiz aynası, 150 derecelik geniş açıya ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Sensörde 6 adet camdan imal edilmiş küresel bir lens ve her bir lenste 9 kat kaplamaya yer verilmiş.

Esas amacı arka tarafı görmek olan dikiz aynası, kapsamlı bir şekilde size aracınızın etrafındaki yol durumunu görebilmeniz için ön ve arka tarafta video kaydı gerçekleştirebiliyor. Bu videoları ayna üzerinden izlemeniz mümkün olduğu gibi mobil uygulamasından da takip etmenize olanak sağlanmış.

Dikiz aynası akıllı olunca elbette İleri Çarpışma Uyarısı (FCW), Önceden Araç Çalıştırma (PVS) ve Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDW) gibi ileri seviye sürücü asistanı sistemlerine (ADAS) sahip oluyorsunuz.

Sesli komut özelliklerinin de yer aldığı Xiaomi Mi Smart RearView, ses açma, video veya fotoğraf kaydetme, yol tarifi veya müzik çalma gibi komutlara cevap verebiliyor. 3 Nisan tarihinde satışa sunulacak olan akıllı dikiz aynasının fiyatı ise 999 Yuan yani yaklaşık olarak 158 dolar.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...