BMW i3 ve i8 üretimden kalkabilir

Share

Geçtiğimiz ay BMW “i” ailesinin yeni üyesi olan i4’ü tasarladığını açıklamıştı. 2020 civarında görebileceğimiz yeni model iNext çıkana kadar Bavyeralı üreticinin EV gamının tek üyesi olarak kalabilir zira BMW i3 ve i8’in üretiminin durdurulabileceğini açıkladı.

New York Otomobil Fuarı’nda Automative News ekibine verdiği röportajda BMW’nin elektrikli ünite departmanı başkanı Stefan Juraschek henüz araçların devam edip etmeyeceğini bilmediğini ama görüşmelerin hâlâ devam ettiğini söyledi.

Kısacası Juraschek, i3 ve i8’in teknolojilerini göstermek amacı ile üretildiğini ve normal modeller olmadıklarını söylüyor. Yani üretici otomotiv sektöründe gelişen geleneksel trendlere uyum sağlamak zorunda değil. Juraschek’in sözleri “i” bölümünün patronu Robert Irlinger’in verdiği demeç ile uyumluluk gösteriyor. Irlinger’de sene başında Autocar’a verdiği röportajda BMW’nin 2 araç hakkında hâlâ karar vermeye çalıştığını söylemişti.

Yine de i3 ve i8’in anında piyasadan kalkacağını düşünmeyin. Geçtiğimiz sene yenilenen şehir aracının yanında spor coupe kardeşi önümüzdeki aylarda makyaj operasyonundan geçecek. 450 beygir gücüne ulaşabilen yeni bir performans versiyonu olacak i8 S’in de yolda olduğu söyleniyor. Fakat araç kaputunun altında daha güçlü bir benzinli motorla değil yenilenmiş hibrit ünitesi ile bu gücü üretecek.

BMW’nin Stil bölümünün başkanı Domagoj Dukec’in verdiği demece göre ise i3’ün kaderi çoktan çizilmiş durumda. Dukec aynı i8 gibi kompakt elektrikli aracın üretimi durdurulduğunda hemen yerine yenisinin gelmesi gerekmediğinin altını çizdi.

Motor 1

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...