2019 Ford Focus tanıtıldı

Share

Ford sonunda beklenen 2019 model Focus otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdi. Karşınızda, 2019 Ford Focus özellikleri.

10. nesil Focus daha fazla teknoloji, yeni aktarma organları ve daha fazla güvenlik teknolojisi ile gelmiş durumda. Ek olarak, yeni Focus birçok gövde seçeneği ile sizi yansıtacak şekilde kişiselleştirilebiliyor.

4 kapılı sedan, 5 kapılı station wagon ve 5 kapılı hatchback seçenekleri bulunan otomobilin Focus sevdalılarının geri bildirimlerine göre tasarlandığının altını çiziyor. Otomobilin tasarımında arka kabin geriye itilmiş ve kaput genişletilmiş olması göze çarpıyor. Yine de 2019 Focus, selefiyle aynı ayak izine sahip ancak görsel olarak daha büyük bir görüntü elde edilmiş. İç taraftaysa hem yolcular hem de bagaj için daha fazla alan sağlanıyor.

Ford yeni modelinde konfigürasyon sayısını da azaltıyor. Daha önce 360 olan bu sayı artık sunulduğu pazara bağlı olarak 26’ya kadar indirilmiş. Böylece ortak parçaların daha iyi kullanımı sağlanırken motor, elektrik sistemi ve diğer bileşenlerin tedarik zincirinin düzene sokulması başarılmış.

Ford Co-Pilot360 aktif sürücü destek teknolojileri de otomobile entegre edilmiş. Stop & Go işlevi, hız işaretleri tanıma, şerit takip sistemi ve adaptif hız sabitleyici bu teknolojiyle gelenler arasında. Ek olarak, adaptif ön aydınlatma özelliği ise otomobildeki kameraları kullanarak dönüşlerde ve yol işaretlerinde daha iyi aydınlatılmış bir görüş alanı sunuyor. Aktif Park Yardımcısı da vites seçimi, hızlanma ve fren desteğiyle yenilenmiş durumda. Kaçış Direksiyon Asistanı ise çarpışma durumunda etraftaki durmuş ya da yavaşlayan araçlara göre aracın yönlendirilmesinde yardımcı oluyor.

FordPass Connect ise 10 cihaza kadar dahili hücresel modem ve Wi-Fi hotspot desteği sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan navigasyon sistemi ise canlı trafik güncellemelerini alabiliyor. Ek olarak bu sistem; medya akışı, uzaktan araç konumu görme, kilit açma, durum kontrolü ve motoru çalıştırma işlevlerine sahip.

Ford SYNC 3 ile birlikte akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği de seçeneklerden. Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç dokunmatik ekran sürücüleri oldukça memnun edecek. Şık göstergeler, elektrikli park freni ve döner vites seçici de detaylardan. Orta konsol daha darken diz konforu sağlayacak ön koltuk boşluğunda artış sunuluyor. Yeni HVAC sistemi ise daha hızlı soğutma ve ısıtma vadediyor.

Avrupa için 1.5 litre benzinli EcoBoost ve 2.0 litre dizel EcoBlue motor seçenekleri açıklanıyor. 8 vitesli otomati şanzıman ise opsiyonel.

2019 Ford Focus çıkış tarihi ne zaman?

2019 Ford Focus bu yıl içerisinde Avrupa’da satışa sunulacak. Focus Vignale, Focus ST-Line, Focus Active ve Focus Titanium da yine Avrupa pazarında sunulacak modellerden olacak.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...