F1: Ferrari, pit stop hatası nedeniyle ceza aldı

Share

Ferrari, 2018 Bahreyn GP’sinde bir mekanikerinin bacağının kırılmasına sebep olan sorunlu pit stop nedeniyle 50 bin Euro para cezası aldı.

Kimi Raikkonen, 2. pit stopu için geldiğinde sol arka lastiğin takılmasında sorun oluştu. Lastik henüz yerinden dahi çıkmamasına rağmen pit stop ışığında Raikkonen’e gitmesi işareti verildi ve bunun üzerine Fin sürücü normal prosedür gereği yoluna devam etti.

Raikkonen hızlanırken, sol arka lastikte uğraşan mekanikerin bacağına vurmaktan kurtulamadı. Hemen hastaneye kaldırılan mekanikerin bacağının iki yerden kırıldığı ortaya çıktı.

FIA, Ferrari’yi yaşananlar konusunda dinledi ve sonucunda 50 bin Euro para cezası verdi.

Hakemler tarafından yapılan açıklamada “Hakemler, aracın 28.13.a maddesine göre güvensiz bir şekilde piste çıkarıldığı sonucuna vardılar. Takım aracı, personelini tehlikeye sokarak yaralayacak şekilde piste çıkardı.” sözlerine yer verildi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...