Steve Wozniak Facebook hesabını kapatıyor

Share

87 milyon kullanıcı profili bilgisinin Cambridge Analytica tarafından kullanımı sonrasında Facebook boykotu sürüyor. Şimdi de teknoloji dünyasından önemli bir isim daha sosyal medya platformunu bırakacağını açıkladı. Apple kurucu ortağı Steve Wozniak Facebook hesabını kapatacak.

1985 yılında Apple ile yollarını ayıran Wozniak, Facebook ve benzer şirketlerin kullanıcılar tarafından oluşturulan kişisel verileri dikkatsizce kullandığının altını çiziyor. Hatta kendisi, kişisel veri toplanması ve verilerin reklamlar için kullanılması yerine platforma para ödemeyi tercih edeceğini bile ifade ediyor. Hatta geçtiğimiz hafta Facebook COO’su Sheryl Sandberg, sosyal ağ kullanıcılarının veriye dayalı reklamlar görmek istememeleri durumunda ödeme yapmak zorunda kalabileceğini paylaşmıştı.

Ek olarak Wozniak, kullanıcılarını ürün olarak görmediklerini ve bu şekilde bir skandala asla dahil olmayacaklarını vurgulayan Apple CEO’su Tim Cook’a da tam destek veriyor. Apple kurucu ortağı, Apple’ın insanlardan değil iyi ürünlerden para kazandığını söylüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...