Not: Bazıları yalnız sever

Share

Dışarı çıkmayı, arkadaşlarımızla buluşup sohbet etmeyi ne kadar sevsek de bazı insanlar özünde yalnız olmaya bayılır. Ve onlar için dışarı çıkmanın en güzel yanı, eve dönüş zamanıdır.

Bu tarz insanlar bulabildikleri nadir zamanlarda yalnızlığın tadını çıkarmaya çalışırlar. İşte yalnızlığın değerini bilenler için vazgeçilmez 5 aktivite:

5- Favori Sahneleri Tekrar İzlemek

Hepimizin bu hayatta birkaç favori dizisi ya da filmi vardır. Ve tabii bu filmlerin bir de favori sahneleri vardır ki onlar, bu hayattaki olmazsa olmazlarımızdır. Sevdiğimiz sahnenin dakikasını ve saniyesini çoktan ezberlemiş olduğumuzdan; yalnız kaldığımız ilk fırsatta özgürlüğümüzü ilan eder ve o ana geri dönerek keyfini çıkarırız. Evet, keyfimize bir hayli düşkünüzdür.

4- Alışverişe Gitmek

Alışveriş bir sanattır. Dolayısıyla sanat eserlerini incelemek ve benimsemek gerekir. Eğer yanınızda size ayak bağı olan birileri varsa bu alışveriş olayı sanat değil bir nevi işkenceye dönüşür. Sonrasında tarih kendini tekrar eder durur. Dolayısıyla geç olmadan ders almanın tam zamanı. Yalnızken alışveriş yapmaya alışırsanız vazgeçemezsiniz.

3- Kitap Okumak

Kitaplar, en gerçek arkadaşlarımızdır. Şehirler arası yolculukta ya da Tv’de bir şey olmadığı zamanlar bu sevimli arkadaşlarımıza hayatımızda yer açacak olursak değerlerini anlayamamışız demektir. Kitap okumak başlı başına bir dünyayı keşfe çıkmaktır. Siz de bir başınıza uzak diyarları keşfe çıkın. Yalnızlık paylaşılmaz lafını unutun. Yalnızlık, ancak ve ancak güzel bir kitapla paylaşılabilir.

2- Yemek Yapmak

Mutfak, bir evin sihirli bölümüdür. Yemek yapmayı bilseniz de bilmeseniz de, güzel bir kekin kokusuna dayanamayan herkes bu düşünceyi kabul eder. Önlüğünüzü takın ve mutfağı biraz alt üst edin. Kötü yemekler yapın, sonra kendinize gülün. Sadece misafir geleceği zaman hazırlık yapan insanlardan değilsiniz siz. Yalnız olmanın dayanılmaz hafifliği ile kendinize hoş bir akşam yemeği hazırlayın ve tadını çıkarın.

1- Dans Etmek

Herkes kendi içinde gizli bir dansçıdır. Kimimiz yetenekle kutsanmışızdır, kimimiz ise Michael Jackson’ın kötü birer kopyasıyızdır. Etrafımızda başkaları varken kendimizi dizginlesek de yalnız kaldığımızda en sevdiğimiz şey bir star edasıyla dans etmektir. Yalnız kalın, kendiniz olun ve dans etmeye başlayın. Hayat, başkalarına göre yaşamak için çok kısa…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...