Buzları eriten fotoğraf çekimi

Share

1974 yılında Elizabeth Taylor, başrolünde yer alacağı Amerikan-Rus ortak yapımı, “The Blue Bird” filmi üzerine çalışıyordu. Filmde iki köylü çocuğun “Mutluluğun Mavi Kuşu”nun peşine düştükleri fantastik bir hikaye anlatılıyordu.

Elizabeth Taylor’ın yer alacağı projede David Bowie’nin de oynaması isteniyordu. Bunun için Taylor, Bowie’yle ortak arkadaşları olan fotoğrafçı Terry O’Neill’den David Bowie’yi yönetmenin evindeki deneme çekimine getirmesini istedi. Fakat Bowie deneme çekimine iki saat geç gelince ortam hayli gerildi.

Gergin havayı dağıtmak isteyen fotoğrafçı Terry O’Neill, iki starın yer aldığı, hazırlıksız bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Tahminen bu zekice fikir, ikilinin arasındaki buzları eritti ve ortaya bu kareler çıktı. Bowie’ye ise filmde rol verilmedi.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...