F1: Alonso’ya göre McLaren’dan beklenenler gerçekçi değil

Share

Fernando Alonso, McLaren’ın 2018 Formula 1 sezonunun başlangıcında daha iyi bir iş yapması yönündeki beklentileri gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Woking merkezli takım, Honda motoruyla geçirdiği üç zorlu yılın ardından bu yılın başında Renault motoru kullanmaya başlamıştı.

McLaren sezonun ilk iki yarışında iki araçla birden puan alırken, Renault motoru kullanan Red Bull’un yanı sıra Mercedes ve Ferrari gibi takımlarla aynı performansı göstermeyi başaramadı.

Yarış Direktörü Eric Boullier, Bahreyn GP’sinin ardından sezon başlangıcının beklediklerinden daha zor olduğunu kabul etti.

Ancak Alonso, McLaren’ın son üç yılda yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında daha güçlü bir performans göstermesilerinin gerçekçi bir hedef olmadığını söylüyor.

Çin GP’si öncesinde konuşan Alonso, “Kuralların bir sezondan diğerine aynı kaldığı böylesi bir yılda insanların bizden tam olarak ne beklediğini gerçekten bilmiyorum.”

“Geçen yıla bakarsak herkesin önünde mücadele eden üç takım vardı ve bu yıl yine herkesin önünde yer aldılar.”

“Geçen yıl üç yarışta sıfır puan almıştık. Geçen yıl Stoffel, Bahreyn’de yarışa bile başlayamadı. Aracı pite geri itildi. Bu yıl iki yarışta dört kez kez damalı bayrağı gördük, takımlar şampiyonasında üçüncü sırada yer alıyoruz.”

“Hayal ettiğimiz veya istediğimiz şeylere değil de gerçeklere bakarsak bunun çok iyi bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Alonso ve takım arkadaşı Stoffel Vandorne her ne kadar sıkıntılı bir sezon öncesi testi geçirse de ilk iki yarışta rakiplerinin yaşadığı sorunlardan faydalandılar ve McLaren’ı şampiyona üçüncülüğüne taşıdılar.

Bu yıl şimdiye kadarki en iyi sonucu beşincilik olan Alonso, McLaren’ın şimdiye kadar kusursuz bir sezon geçiren tek takım olduğuna inanıyor.

“Mekanik arıza yaşamadık, operasyonel bir hata yapmadık. Bana sorarsanız bunu başarabilen tek takımız. Sizce de öyle değil mi? Ferrari’ye bakın, pit stop sorunu yaşadılar. Haas ve Red Bull pilotları yarış dışı kaldı…”

“Bence geride kalan iki yarışta hiç sorun yaşamayan tek bir takım var ve o da McLaren. Mercedes bile birkaç kez vites kutusunu değiştirdi. McLaren’da hiçbir şey yoktu.”

“Bu durum maalesef çabucak tersine dönebilir ama şimdiye kadar sezonun başlangıcın çok olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Ama tabii ki beklentileri karşılamanın ve potansiyel şampiyonluk savaşında yer almanın zor olduğunu biliyorum.”

Takım arkadaşı Stoffel Vandoorne ise McLaren’ın beklentileri karşıladığını düşünüyor.

“Aslına bakarsak hız açısından belki biraz daha fazlasını bekliyorduk ama gerçekçi olmak gerekirse beklediğimiz yerdeyiz. Aracın performansı, çalışma şekli ve his açısından beklentilerimizi %100 karşılıyor.”

“Önümüzdeki yarışlarda bazı yeni ve önemli parçalar gelecek. Araçtan nasıl daha fazla performans alabileceğimize bakmaya çalışıyoruz.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...