2018 Çin GP: Vettel pole’de, Ferrari 1-2!

Share

2018 Formula 1 şampiyonasının 3. yarışı olan Çin GP öncesinde pole pozisyonu Ferrari’den Sebastian Vettel’in olurken Ferrari ilk iki sırayı kazandı.

Son 6 senedir Çin’de pole pozisyonunu kimseye kaptırmayan Mercedes, hafta sonuna yine favori olarak girdi ancak antrenmanlar ilerledikçe durumun pek öyle olmadığı ortaya çıktı.

3. antrenmanda zirveye yükselen Ferrari, aynı formu sıralamalara da taşıdı ve ilk iki sırayı kazandı. Ferrari böylece, 2006’dan sonra ilk defa iki yarış peş peşe sıralamalarda 1 ve 2. oldu.

Ferrari’de Kimi Raikkonen pole pozisyonunu kazanacak gibi görünüyordu. İlk iki sektörde en hızlı zamanı kaydeden Raikkonen, son sektörde biraz yavaş kaldı. Takım arkadaşı Vettel ise son sektörde biraz daha iyi olmayı başarınca 1:31.095 ile en hızlı tur zamanını elde ederek pist rekorunu kırdı.

Vettel, Çin GP pole pozisyonu ile kariyerindeki 52. pole pozisyonunu kazanmış oldu.

Ferrari pilotlarını Mercedes’ten Valtteri Bottas takip ederken, şampiyon Lewis Hamilton bir kez daha 4. sırada kalarak basın toplantısına kalamadı.

İlk 2 sırayı Ferrari ve Mercedes pilotlarının almasının ardından Red Bull pilotları 3. çizgiyi kazandılar. Max Verstappen 0.7 sn geride 5. olurken, 3. antrenman seansında yaşadığı motor sorununun ardından sıralamalara kıl payı katılmayı başaran Daniel Ricciardo 0.8 sn geride 6. olabildi.

Son 5 yarıştır sıralamalarda 7. olan Renault pilotu Nico Hulkenberg, bu istikrarını bugün de sürdürdü ve art arda 6. kez 7. oldu. Böylece Renault, ilk 3 mücadelesinin ardından en hızlı takım oldu.

Force India’da Sergio Perez son seansa kalmasının ardından 8. olurken onu Renault’dan Carlos Sainz ile Haas’tan Romain Grosjean takip ettiler.

Haas’ın diğer pilotu Kevin Magnussen, 2. seansta 11. sırada kalarak elenmişti. Onu Force India’dan Esteban Ocon takip etti.

McLaren pilotları, 13 ve 14. sıralarda kalarak bir kez daha sıralamalarda 2. seansta elenmekten kurtulamadılar.

Toro Rosso’da Brendon Hartley, 2. seansa geçse de 15.likten öteye gidemezken takım arkadaşı Pierre Gasly 17. sırada kalarak ilk seansta elendi.

Williams’ın çaylak pilotu Sergey Sirotkin 16. olurken takım arkadaşı Lance Stroll 18. sırada kaldı. Sauber pilotları Charles Leclerc ve Marcus Ericsson, son sıralarda kaldılar. Leclerc, son virajda spin atsa da kaza yapmadan durmayı başardı.

Sezonun 3. yarışı olan Çin GP, pazar sabah 09:10’da başlayacak.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...