Apple Watch’ta 3. parti kadranlara izin verilebilir

Share

Apple, firmayı akıllı saat piyasasında liderliğe taşıyan Apple Watch için atılımlarına hız kesmeden devam ediyor. watchOS 4 güncellemesi ile sisteme yeni kadranlar ekleyen Apple, şimdi de 3. parti kadranlara izin vermek için kolları sıvamış durumda. Bu hamle ile Apple Watch kadran konusunda daha fazla seçenek sunacak.

Apple Watch kadran kütüphanesi genişliyor

Apple Watch sahipleri sadece Apple‘ın sunduğu kadranları kullanabiliyordu. Bu kadranlar içerisinde ise komplikasyonlar adı verilen özellik sayesinde desteklenen uygulamaların görünümü özelleştirilebiliyordu. Apple yakında sunacağı güncelleme ile kadran kütüphanesini genişletmek için 3. parti kadranlara da izin vermeye hazırlanıyor.

watchOS 4.3.1 sürümünde ortaya çıkan bir kod sayesinde ortaya çıkan 3. parti kadran desteğinin ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Henüz Beta aşamasında olan watchOS 4.3.1‘in önümüzdeki ay final sürümü yayınlanması bekleniyor. Ancak 3. parti kadran desteğinin bu güncelleme ile sunulması beklenmiyor.

Apple, Haziran ayında geliştiriciler için düzenleyeceği WWDC 18 etkinliğinde; iOS 12 ile birlikte watchOS 5 sürümünü de tanıtacak. Tahminlere göre; Cupertinolu firma bu etkinlikte 3. parti kadran desteğini duyurarak yenilik yaptığını vurgulayacak. Apple’ın 3. parti kadranlar için henüz kriterleri bilinmiyor. Apple Watch’un kalitesinden ödün vermemek için bu kadranlar Apple’ın denetiminden geçebilir.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...