Uzaydaki Tesla’yı Boeing geri getirebilir

Share

SpaceX Mars’a ulaşma hayallerine ilk adımı Mars yörüngesine bir Tesla fırlatarak atmıştı. Şu anda uzayda sakın bir gezintiye çıkan Musk’ın Roadster’ına Boeing talip oldu. İşte detaylar.

Boeing CEO’su: “Uzayda bulunan kayıp aracı geri getirebiliriz!”

Boeing ve SpaceX arasındaki rekabette tatlı sürtüşmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Boeing’in Mars’a göndermeye hazırladıkları rokette sona gelindiğini açıklamasının üzerine Musk sade ve net bir cevap vermişti.

Twitter üzerinden verdiği cevapta sadece “Yapın” diyen Musk’a bu defa rakibin CEO’sundan gönderme geldi. Yaptığı bir açıklamada CEO uzaya araç göndermeyi planlamadıklarını söyledi.

Ancak CEO Muilenburg “Orada bulunan bir aracı getirebiliriz.” diyerek açıkça Musk’a gönderme yaptı. Mars’a ilk insanı götürme yarışında olan iki şirkette kendisinden oldukça emin bir şekilde yarışı kendilerinin kazanacaklarını iddia ediyorlar. Ancak bu yarışta SpaceX çalışmalarını ve isteğini tüm kamuoyuyla paylaşıyor. Diğer taraf ise biraz daha gizli kapılar ardından bu çalışmaları yürütüyor.

Dolayısıyla rekabette kimin önde olduğu bilinmiyor. Ancak iddia edilenlere göre SpaceX, uzaya Tesla Roadster gönderdiği Falcon Heavy roketiyle rakibinin önünde. Ancak havacılık sektöründe uzun yıllardır deneyim ve bilgi birikim sahibi olan Boeing’i de asla küçümsememek lazım. Bakalım bu tatlı rekabetin kazananı kim olacak ve Mars’a ilk kim ulaşacak?

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...