Coachella’nın rüya yapısı: Etherea

Share

California’da düzenlenen Coachella Müzik Festivali etkinliği, ziyaretçileri bir kez daha başka bir boyuta taşıyor. Edoardo Tresoldi tarafından tasarlanan Etherea rüya gibi tel örgü yapı katılımcıların ilgi odağı oldu.

Diğer yapıların yanı sıra Etherea iki hafta alanda olacak. Barok ve neoklasik ikilisi zaten Geçici bir düşünce ve duygu kenti olan Coachella, Tresoldi’nin heykel öyküsünü devam ettirerek geçicilik öyküsünü anlatmak için ideal bir yer.

Sürekli etkileşimli olacak şekilde tasarlanan Etherea, katılımcıların kendileriyle kendi diyaloglarını oluşturmalarını sağlayan bir yerdir. Açık bir kutsal alanın altında, bulutların zar zor gizlendiği ve yağmurun savunulamayacağı bir konuşma. Gökyüzünün görkemi korunur ancak duygusal olarak üç yapıdan birinin altında, katılımcılar bir duraklamaya yetecek kadar korunmuş hissedebilirler.

Festivalin en büyük enstalasyonu olan Etherea, sadece çok boyutlu bir deneyim yaratan müzik performanslarına yanında yer alıyor.

Farklı ölçekler ve perspektifler üzerinden ilerlerken misafirlerini büyümeye ve küçülmeye davet eder. Bir an, zaman hızlı hareket eder ve büyük hissedersin. Bir anda, zaman yavaşlar, bina büyür ve küçük hissedersiniz.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...