2018 iPhone ekranları da Samsung’tan

Share

Apple, iPhone X ile ilk defa OLED ekrana geçiş yapmıştı. Samsung imzalı bu OLED ekranların tedariğinde büyük sıkıntı yaşanmış ve iPhone X sevkiyatları aksamıştı. Apple, yeni iPhone modellerinde bu tip bir sorunun yaşanmaması için kolları şimdiden sıvadı.

Yeni iPhone ekranı Samsung imzalı olacak

Cupertinolu teknoloji devinin, iPhone X‘da yaşanan OLED yanması ve tedarik sorunları yüzünden tercihini 2018’de LG‘den yana kullanacağı söyleniyordu. Ancak bu söylentiler bugün gelen haber ile yalanlanmış oldu. Apple, Eylül ayında tanıtacağı 2018 model iPhone’ların ekranı için tekrardan Samsung ile anlaştı.

iPhone ekranları, Mayıs ayı itibariyle üretim hattına girecek ve Haziran ayında ise üretim kapasitesi iki katına çıkarılacak. Tedarik sıkıntısı çekilmemesi için yapılan bu hamle sayesinde yeni iPhone’lara ulaşmak daha kolay olacak.

Samsung’un Apple için üreteceği ekranların özellikleri şimdilik bilinmiyor. Ancak bu yıl tanıtılacak iPhone modellerinde de iPhone X’un ekranına benzer bir teknoloji kullanılacağı söyleniyor.

Apple’ın Eylül ayı etkinliğinde üç farklı iPhone modelinin tanıtılması bekleniyor. Bunlardan iki OLED ekran ile gelecekken, üçüncü ve uygun fiyatlı olacak olan iPhone LCD ekrana sahip olacak. Üç modelin de iPhone X‘daki gibi çentikli bir tasarım ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Apple A12 yonga seti ile beslenecek olan yeni modellerde artık 4 GB RAM‘in kullanılması bekleniyor. Bakalım Apple, yeni modelleri ile Android kullanıcılarını tarafına çekmeyi başarabilecek mi?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...