Kendini övme sanatı

Share

Kendini övmeyi öğrenerek beynini değiştirebilirsin. Yeter ki bunu doğru yap!

1- İNSANLARA YARDIMCI OL

Yönetici Koçu ve BRAG! How to Toot Your Own Horn Without Blowing It kitabının yazarı Peggy Klaus, “İster bir iş görüşmesinde, ister internetteki bir tanışma sitesinde profilini oluşturuyor ol; insanlar olumlu özelliklerini bilmek ister. Bu durumu başkalarının zihninde sadece gerekli bilgileri kullanarak kendi algını oluşturmak gibi ele alırsan, odağını onların isteklerine döndürebilirsin” diyor.

2- HİKÂYENİ ANLAT

Klaus, “Bunları yaptım, şunları kazandım şeklinde bir liste yapman, kendinle böbürlendiğin algısına neden olabilir. Bunun yerine başarılarını öyküleştir. Kariyerinde yükselme sürecini veya yurt dışında geçirdiğin ve farklı engeller atlattığın bir yılı anlatmak, daha iyi bir karşılıklı sohbet ortamı oluşturur” diyor.

3- HEYECANINI KORU

Olumlu taraflarını öne çıkarmaya çalışmak (örneğin yeni birileriyle tanıştığın iş ortamında) gergin hissetmene neden olabilir. Klaus, “Vücudundaki adrenalini görmezden gelmek yerine onu yönlendir. Kendini sakin gibi davranmaya zorlama; heyecanını kabul et ve bu şekilde davran. Bunun çok daha kolay uygulanır olduğunu göreceksin” diyor.

woman love yourself ile ilgili görsel sonucu

4- ANLAM KAT

İnsanların spor salonunda selfie çekmeyi sevmesinin bir nedeni var: Bir yandan karın kaslarını, bir yandan da onlar için aslında ne kadar çok çalıştıklarını gösteriyorlar. Klaus, “Mesela bir konferans sırasında çektiğin bir ‘story’ paylaşman, ‘ne kadar çok şey bildiğini’ göstermek yerine ‘ne kadar çok şey öğrendiğini’ göstermeni sağlar” diyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...