Ricciardo: Red Bull’un beni ikna edebilmesi için daha fazla zafer gerekiyor

Share

Daniel Ricciardo, Red Bull’un 2019 yılında kendisini takımda kalmaya ikna edebilmesi için yakın zaman daha fazla Formula 1 yarışı kazanması gerektiğini düşünüyor.

Avustralyalı sürücünün anlaşması bu yılın sonunda bitiyor ve Ferrari/Mercedes’in pilot değişikliği yapması halinde mevcut piyasadaki en net aday konumunda yer alıyor.

Red Bull’un, pazar günü Çin GP’sini harika bir stratejiyle Daniel Ricciardo’ya kazandırmış olması, Avustralyalı sürücünün takımda kalma ihtimalini arttıracak olsa da Avustralya pilot henüz işlerin netleşmediğini dile getirdi.

Salı günü Avustralyalı Channel 10’un ‘The Project’ programına katılan Ricciardo, takımdan daha fazla potansiyel görmek istediğini söyledi.

Geleceğiyle ilgili düşüncelerini söyleyen Ricciardo, “Kesinlikle en iyi araca sahip olmak istiyorum. Bence hafta sonu boyunca yarış kazanma şansım varsa bunu başarabilirim, bu baskının ve zorluğun üstesinden gelebilirim.”

“Eğer Red Bull’la birkaç tane daha yarış kazanabilirsek, o zaman daha çekici hale gelecek. Eğer yapamazsak, o zaman muhtemelen başka seçenekler de olacak.” dedi.

Red Bull’un performansını geliştirememesi halinde yeterince iyi görünmeyeceğini söyleyen Ricciardo, “Evet, ama bunu en başından beri söylüyorum. Eğer bu yıl her yarışta altıncı olacaksam, bu benim için pek cazip bir seçenek olmayacak.” dedi.

Şampiyonluk mücadelesi

Ricciardo’nun Çin’deki galibiyeti, onu dünya şampiyonluğu mücadelesinin içerisine sokarken, Avustralyalı pilot yorum yapmak için henüz erken olduğunu kabul ediyor.

Ricciardo, Bakü’deki yarışın iyi geçmesi halinde durumun değişebileceğini de ekliyor.

“Şampiyonluk için mücadele edebileceğimizi söylemek için henüz çok erken çünkü sadece bu hafta sonu kazandık.”

“Bunu düzenli hale getirip, yarışlar kazanmamız gerekiyor. Eğer iki hafta sonra Bakü’de tekrar güçlü olur ve kazanırsak, o zaman muhtemelen evet derdim.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...