Türkiye, 24 Haziran 2018’de erken seçime gidiyor

Share

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 3 Kasım 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihinin öne çekilmesi teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Bahçeli ile geniş bir yelpazede istişare ettiklerini vurgulayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018’de yapılacağını duyurdu.

Erdoğan’ın ardından basın açıklaması düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimler için hazır olduklarını belirtti. Tezcan ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasını sonlandırma çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de, AKP – MHP ittifakının bu kararı panik içinde aldığını ileri sürdü; “İktidar acz içinde” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından seçime girip giremeyeceği tartışma konusu olan İyi Parti cephesinden de konuya ilişkin olarak açıklama yapıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 Haziran’dan itibaren yapılacak her seçime girebileceklerini belirterek “Ben cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla aday olacağım. Hangi kanunları çıkarırlarsa çıkarsınlar, siyaset simsarlarına söylüyorum, korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...